Történet

A Fusiontables/SALUC és az RS Barcelona

Cégünk alapvetően a belga Fusiontables brand (SALUC) és a spanyol-katalán RS Barcelona brand képviseletét látja el. Mindkét gyártó partnerünk számára egyaránt fontos a letisztult dizájn, az innovatív funkciók, a professzionális kivitel és az egyedi konfigurálhatóság – termékeik ezen elvek mentén kerülnek kialakításra.

A SALUC-ról

Gyártónk, a SALUC, világvezető a minőségi billiárd golyók gyártásában, melyek világhírnévre tettek szert a prémium márkák körében ARAMITH® márkanéven. Székhelye Belgiumban, Callenelle-ben található.

A SALUC, melynek székhelye Belgiumban, Callenelle-ben található, világvezető a minőségi billiárd golyók gyártásában, melyek világhírnévre tettek szert a prémium márkák körében ARAMITH® márkanéven. 

A SALUC cég világszerte ismert a kreativitásáról, a rugalmasságáról, a biliárdtechnikai ismeretéről, és arról, hogy egyedülálló minőséget fejleszt: a SZÓRAKOZTATÁS tudományát.

Sokáig a biliárdot kedvelő emberek, akiket a formák is rabul ejtettek, nem igazán találtak olyan biliárdasztalt, amely professzionális pool biliárd játékot tesz lehetővé, de egyúttal igényes és modern kialakítású – kortárs, letisztult megjelenéssel, gyönyörűen megmunkált fából, festett kivitelben.

1997-ben a SALUC dizájner csapata egy forradalmian új asztal koncepcióját alkotta meg: kettő az egyben étkező (vagy tárgyaló) és biliárdasztal, modern, letisztult vonalakkal ötvözve. Ez az asztal eltér a többi, piacon fellelhető klasszikus és vaskos kinézetű biliárdasztaltól. Sikerült egy olyan étkező/biliárdasztalt tervezniük, amivel a feleségek nemcsak kibékülnek, hanem kifejezetten a beszerzés és kiválasztás legfőbb katalizátorává válnak.

A fúziós asztal hosszú ideig tartó trendfigyelés, ötletelés,  technikai fejlesztés, és a hagyományos asztalgyártókkal való közös munka során végbement prototípus tesztelés  eredménye.

A mérnök- és dizájner csapat víziója egy olyan étkező és biliárdasztal megteremtése volt, mely tökéletes arányokkal rendelkezik, elegáns, pontos, és légies. Ugyanakkor számos technikai újítást bemutattak a felmerülő problémák elkerülése végett: kihagyták az ötödik lábat az asztal közepe alól illetve a golyógyűjtőt is az asztal aljáról. Lecserélték a három darabból álló természetes palakövet, eltávolították a függő zsebeket, és minden egyebet, ami nem volt elég ’modern’ ahhoz, hogy egy kortárs és letisztult dizájnasztalt eredményezzen. 

Kifejlesztették az „Easy-Lift” rendszert, megoldva ezzel az étkező magasság – játék magasság problémakört; új, stílusos vonalvezetést választottak. Új anyagokat vetettek be, mint például a fém, de emellett megjelent a meleg tónusú furnérlemez és a természetes kő is. Ezek kölcsönöznek az asztalnak stílusos és exkluzív megjelenést, mely azonban páratlan professzionális pontossággal párosul a játék tekintetében. 

A Fusiontables kollekció révén – székek, padok, zsámolyok, világítás, tálalók, biliárd készletek – egészen új dimenziók nyílnak meg a ügyfeleink nappalijában, irodájában, közösségi terekben, hotelekben, rendezvényközpontokban.

Az RS Barceloná-ról

 

Az egész egy kis lakatosműhelyben kezdődött 1975-ben. Rafael Rodríguez Castillo, egy tapasztalt szerszámkészítő úgy döntött, hogy saját vállalkozást alapít. Idővel műhelye ipari épületté vált Barcelona mellett, és két fia is csatlakozott az üzlethez. A gépek kíméletlen tempóban vágták, hajtogatták, hajlították a fémet, és a munka hamar monotonná vált. Volt munka folyamatosan, ez azonban nem elégítette ki a vállalkozás kreatív éhségét, amellyel a nagy álmokat lehet valóra váltani. Itt volt az ideje, hogy a cég az évek során felhalmozott szakértelmét egy egyedi termék megtervezésére fordítsa: megszületett az RS2 fociasztal, amely a spanyol kultúra és szórakozás egyik klasszikus elemének sajátos újraértelmezése. Az RS2 ikonikus kialakításának köszönhetően a fociasztal a garázsból a nappaliba került.

Az igazi áttörésre 2006-ban került sor, amikor az RS Barcelona kapcsolatba került a Vinconnal, Barcelona vezető belsőépítész stúdiójával, aminek köszönhetően aztán az RS2 kivívta magának a kirakatban a kiemelkedő helyet. Így kezdődött minden, egy futballasztallal, amelyet újabb álmok, termékek és látványos fejlesztések követtek. A további fejlesztések fő koncepciója egy merőben sajátos életfelfogás lett: minden létrehozott új termék egy másfajta életstílus kialakításához járul hozzá, kihozva minden pillanatból a lehető legtöbbet. Mert ezek a pillanatok formálnak bennünket, illetve azok az emberek, akikkel együtt töltjük ezeket a felejthetetlenné váló alkalmakat.

Az RS Barcelona szívét, lelkét,  igazi mesterségbeli tudását beleteszi minden egyes tevékenységébe, hogy ezt az intenzív filozófiát közvetítse. A vállalat teljes mértékben elkötelezett a hitelesség, a minőség és a fenntarthatóság mellett. A környezetünk tiszteletben tartása és egy kedvesebb, tudatosabb világ és jövő kialakítása mentén működik, és minden egyes napot napot új kihívásnak, új meccsnek tekint, hogy játék közben mindannyian egy kicsit többé válhassunk.