Történet

Gyártónk, a SALUC, világvezető a minőségi billiárd golyók gyártásában, melyek világhírnévre tettek szert a prémium márkák körében ARAMITH® márkanéven. Székhelye Belgiumban, Callenelle-ben található.

A SALUC-ról

A SALUC cég világszerte ismert a kreativitásáról, a rugalmasságáról, a biliárdtechnikai ismeretéről, és arról, hogy egyedülálló minőséget fejleszt: a SZÓRAKOZTATÁS tudományát.

A biliárdozni szerető emberek egy része szintén kedveli a modern és kortárs kivitelű bútorokat és dekorációkat. A biliárdot és a modern formákat kedvelő emberek azonban sokáig nem találtak olyan prémium kategóriájú, exkluzív kivitelű asztalt, amit kerestek: egy minőségi biliárdasztalt kortárs, letisztult megjelenéssel, gyönyörűen megmunkált fából, festett kivitelben.

1997-ben a SALUC dizájner csapata egy forradalmian új asztal koncepcióját alkotta meg: kettő az egyben étkező (vagy tárgyaló) és biliárdasztal, modern, letisztult vonalakkal ötvözve. Ez az asztal eltér a többi, piacon fellelhető klasszikus és vaskos kinézetű biliárdasztaltól. Sikerült egy olyan étkező-biliárdasztalt tervezniük, amivel nemcsak hogy kibékülnek a feleségek is, de sok esetben ők maguk is a biliárd játék szerelmeseivé válnak!

A kombinált (“fúziós”) asztal hosszú ideig tartó trendfigyelés, ötletelés, technikai fejlesztés, és a hagyományos asztalgyártókkal való közös munka során végbement prototípus tesztelés eredménye.

A teljes belga dizájner és mérnök csapat azon dolgozott a SALUC-ban, hogy az álmot egy egészen megfizethető áron válthassák valóra.

A víziójuk egy olyan étkező és biliárdasztal megteremtése volt, mely tökéletes vízszintes és függőleges arányokkal rendelkezik, elegáns, pontos, és légies. Ugyanakkor számos technikai újítást is bevezettek a komplex cél érdekében: kihagyták az ötödik lábat az asztal közepe alól, valamint a golyógyűjtőt is az asztal aljáról. Lecserélték a három darabból álló természetes palakövet, eltávolították a függő zsebeket, és minden egyebet, ami nem volt elég ’modern’ ahhoz, hogy egy kortárs és letisztult dizájnasztalt kapjanak.

Kifejlesztették az ‘Easy Lift’ rendszert, megoldva ezzel az eltérő étkező magasság – játék magasság problémakört; új, stílusos vonalvezetést választottak. Új anyagként megjelent például a fém, de emellett a rendkívül ellenálló természetes kő is. Fenti jegyek kölcsönöznek az asztalnak stílusos és luxusmegjelenést, mely azonban egyszerűséggel és professzionalitással, pontossággal párosul a játék tekintetében.

Amikor ez a forradalmian új étkező/tárgyaló/biliárdasztal bemutatásra került a különböző országokban, sok ügyfél további kiegészítő bútorokat kívánt mellé vásárolni, hogy teljesebbé tegyék az otthoni nappali, vagy az irodai tárgyaló összképét. Ekkor született meg a Fusiontables kollekció. Elegáns vonalvezetésű székek, padok, zsámolyok, világítás és egyedileg konfigurálható tálaló és tároló bútorok is részei már a termékcsaládnak, ezzel is segítve a vásárlóinkat, hogy egészen új dimenziók nyíljanak meg a nappalijukban illetve az irodai környezetükben.